Kaj vse lahko počnete v zimskem času v Laškem in okolici?

~

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pogosto pomislimo, da je pozimi edina možnost za kvaliteten in aktiven oddih le nekaj, kar je povezano s smučanjem ali pa kopanjem v zaprtih bazenskih kompleksih.

V Laškem smučišč res ni, a to še ne pomeni, da na oddih v naš kraj s sabo ne morete vzeti smučarske opreme. Malce nižje vam bomo razkrili, zakaj je pravzaprav dobro, da smuči ne pustite doma, če prihajate k nam v času od januarja pa nekje do marca.

Laško je izjemno bogato kulturno, športno in turistično središče, ki daje temu malemu kraju pomembno vlogo na širši geografski ravni. Skozi vse leto se tu vrstijo tako kulturne kot športne prireditve, zato je prav vsak strah, da bi bile vaše zimske počitnice omejene zgolj na kopanje v zaprtem bazenu, odveč. Kljub temu, da boste neizmerno uživali v zdravilni termalni vodi, po kateri se boste sleherni dan počutili kot preprojeni, pa verjamemo, da si v času bivanja v našem kraju želite okusiti in spoznati tudi kaj več.

Konec koncev bi bilo prav škoda izpustiti takšne priložnosti, kot ji ponuja Laško z okolico. Sprva je bil primaren razlog za obisk našega kraja pogosto v termalni vodi, kasneje, ko pa se je mestna in okoljska infrastruktura širila, ponudba pa bogatila, pa je oddih v Laškem dobil naziv celostne ponudbe.

Tudi in predvsem v zimskem času.

Ta letni čas ima namreč svoj čar in skoraj pravljična zimska idila našega malega kraja ponuja obiskovalcu sprostitev in nešteto možnosti za aktivno preživljanje dopustniških dni.

Če ste ljubitelj sprehodov v naravi, boste neznansko uživali na dolgih pohodnih poteh ob reki Savinji, ki kraj Laško deli na levi in desni breg. Pozimi je narava tu še posebej lepa, saj je vsa okolica obdana z zasneženimi hribi, od katerih še najbolj izstopa 583 metrov visoka vzpetina Hum. Hum predstavlja zelo priljubljeno pohodno točko tako za domačine kot za turiste. Še posebej se vam bo vtisnil v spomin zaradi razgleda, ki ga nudi njegova najvišja točka. Urejene poti do vznožja so obdane z znamenitim rastjem, med katerim so tudi zavarovana rastline.

Ne samo na Hum, v okolivi Laškega je kar nekaj razvitih in urejenih pohodnih poti, ki vodijo skozi gozdove in predstavljajo pravi raj za vse, ki obožujejo aktivno preživljanje hladnih zimskih uric na prostem. Tako bodo na svoj račun prišli ljubitelji nordijske hoje, pohodniki, alpinisti in tudi družine z malimi otroki.

Zelo priljubljena turistična točka je tudi grad Tabor, ki mnogokrat predstavlja primarni razlog za obisk Laškega. V gradu, ki izvira iz začetka 12. stoletja, je danes namreč znamenita restavracija Pavus, katere glas in visoke kulinarične ocene chefa Pavčnika segajo preko meja v svet.

Če se vam bo med oddihom zahotelo konjske ježe, je Konjeniški klub Laško skozi vse leto poln idej za drugačno, s konji povezano, preživljanje prostega časa, smučarji pa jo boste lahko mahnili tudi na nekaj minut oddaljeno smučišče – Celjsko kočo.

Prepričani smo, da brez piva in vode kljub vsemu ne bo šlo, zato si lahko po kopanju v termalnih vodi, savnanju ali smučanju ogledate tudi vodilno pivovarno v Sloveniji, pivovarno Laško. Kozarček piva bo še kako dobrodošel v eni izmed priznanih laških gostiln, kjer nudijo izvrstno domačo in tujo hrano.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.