Poceni nočitev le streljaj od Termane Laško

~

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Termalna voda in Laško

Termalna voda ima nešteto pozitivnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na organizem in počutje, zato ni nič nenavadnega, da se vse več ljudi na rehabilitacijo in oddih odpravi prav v katere izmed bližnjih ali daljnih toplic.

Voda, ki izvira daleč pod površino zemlje in na dan privre skozi številne razpoke dolomita s temperaturami od 32 do 35 stopinj celzija, je bila tudi razlog, da so se v Laško začeli naseljevati premožni prebivalci Celeie že v času starih Rimljanov. Ti so namreč še kako dobro vedeli, da imajo termalni vrelci čudežne zdravilne sposobnosti, ki na človeka delujejo pozitivno in mu pomagajo pri razstrupljanju telesa.

Kako blagodejno vpliva topla voda na okončine in gibalne dele telesa, lahko ugotovimo že z običajno kopeljo v domači kopalnici. Ta nas sprosti in posledično omehča in otopli oboleli del, da ga lahko ponovno lažje razgibavamo.

Terapije in zdravljenje s termalno vodo

In tudi to je razlog, da se v Laškem termalna voda že desetletja ne uporablja samo v sprostilne namene, temveč se uporablja tudi v terapevtske namene pri balneoterapiji. Balneoterapija je postopek oziroma terapija, pri kateri se za zdravljenje uporablja termalna voda in peloidi, ki blažijo bolečine, v mišicah pa sprostijo nastale krče in zategovanje. Številni obiskovalci, ki se srečujejo z bolečinami in otrdelostjo sklepov, so v Laškem zdravilišču našli rešilno bilko in najboljšo naravno kurativo.

Zaradi tega se sem vrača vse več obiskovalcev, ki so že izkusili neverjeten blagodejni vpliv vode, ki razbremeni psihično počutje in uravnovesi telo in duha.

Termalna voda se tako uporablja pri termalnih in zeliščnih kopelih, masažah s podvodnim curkom in v Kneippovih vodnih poteh. Če prihajate v zdravilišče po navodlih vašega zdravnika ali fizioterapevta, pa boste prepdisane terapevstke vaje izvajali tudi v bazenih s termalno vodo.

Voda, primerna tako za kopanje kot za pitje

V zadnjih letih je bilo narejenih kar nekaj raziskav, ki so vse enotno pokazale, da je termalna voda v Laškem pitna. Že podatek, da so iz te vode varili pivo, je bil namreč dober pokazatelj pitnosti laške vode.
Njene učinke lahko odtlej izkusite tudi v zdravilišču, kjer boste našli pravi pivnici termalne vode. Zaradi njenih učinkov jo lahko spijete praktično v poljubnih količinah, priporočljivo pa je, da dnevni vnos ne presega 2 litrov. Vodo pijemo v majhnih požirkih, pri tem pa se velja ob vsakem požirku ustaviti in mineralno vsebnost nekaj časa zadržati v ustni votlini preden jo popijemo.

Danes se večina turistov odloči za obisk Laškega ravno zaradi termalne vode – eni zgolj v sprostitvene namene in z družino, drugi iz zdravstvenih razlogov. Tako enih kot drugih je vsako leto vse več, posledica množičnih obiskov pa je lepo razvito mesto z okolico, ki obiskovalcem nudi mnogo več kot samo uživanje v termalnih vodah. Skrbno urejene sprehajalne, pohodne in kolesarske poti, tenis igrišča, konjeniške dejavnosti, kulturne prireditve, kulinarični kotički in obiski zgodovinsko bogatih sosednjih krajev so le nekateri izmed dejavnikov, ki obiskovalcu nudijo popolno sprostitev in uživanje na oddihu.

V skladu z bogato ponudbo pa je poskrbljeno tudi za kakovostno in prijetno namestitev. Če obožujete mir in udobje domačega bivanja, hkrati pa želite imeti Zdravilišče Laško, Termano in s tem glavno jedro dogajanja na dosegu roke, potem je prenočitev v našem penzionu ravno prava za vas. Naše goste radi razvajamo z individualnim pristopom, skrbnostjo in posluhom za njihove želje, a nikoli na račun cene. Ta je tudi ista, ki naše storitve loči od ostalih, saj je dostopna in za svojo vrednost ponudi kvaliteto, udobje in vrhunsko doživetje.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.